TARİHÇE

Mustafa Adıyaman, 1940’lı yıllarda 30’lu yaşlarını sürerken Antalya Kalekapısı’nda bisiklet parçacılığı yaparak ticaret hayatına başlar. Bütün kazançlarını yeni yatırımlar için kullanarak işlerini geliştirir ve otomobil parçacılığına adım atar. Sektörün içine girdiğinde fark eder ki ülkemizdeki otomobil ön camı üretimi yetersizdir. Bu noktadan sonra amacı, bu yetersizliği kapatacak üretim gücüne sahip olmak olur. Tüm imkanlarını zorlayarak oğulları Muhsin ve Hayrullah Adıyaman’ı bu alanda teknik eğitim görmeleri için Almanya’nın Düsseldorf şehrine gönderir.

1960 yılında oğulları Muhsin, Yavuz ve Hayrullah Adıyaman ile birlikte günümüzde Demirciler Çarşısı olarak bilinen Balbey Mahallesindeki ilk atölye kurulur. İlk 7 yıl içerisinde üretimde büyük artış sağlanır. Nitekim mevcut atölye fiziki ihtiyacı karşılayamaz hale gelir. Nitelikli insan gücüyle beraber fabrikalaşmanın da zamanı gelmiştir. İşte bu ilk fabrika “YAMAN CAM SANAYİ” adıyla 1966 yılında Aspendos Bulvarındaki 3000 m2’lik bir kapalı alana inşa edilir. Bu yıllarda yollar, 25 yıl süresince çalışılacak olan Türkiye’nin en büyük otobüs üreticisi Mercedes-Benz Türk A.Ş. ile kesişir. Mercedes otobüslerinin ön cam tedarikçisi olarak hızla ve büyüyerek devam eden üretim neticesinde mevcut fabrika yetersiz kalır. 32 yıl boyunca üretim yapan bu ilk fabrika 1998 yılında yerini Antalya Organize Sanayi Bölgesinde 20.000 m2 açık alan üzerindeki 7000 m2’lik kapalı alana inşa edilen yeni üretim yerine bırakır.

CAM SANAYİNDEN GERİ DÖNÜŞÜM ve PLASTİK AMBALAJ SEKTÖRÜNE GEÇİŞ…

2010 yılındaki konjonktürel nedenlerden dolayı radikal bir kararla işe son verilir. Hayrullah ADIYAMAN, üretimin ibresini oğulları Mustafa ve Gürtan ADIYAMAN ile birlikte bambaşka bir sektöre çevirir: “GERİ DÖNÜŞÜM!”

Tüm dünyada sıfır atık politikalarının en önemli ayaklarından biri olan ve hızla gelişim gösteren bu sektör yepyeni bir başlangıç olur. Amaç, geri dönüşümden elde edilen kaliteli ham maddeyi plastik sektörüne kazandırmaktır. Hızla gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlar neticesinde aylık 150 ton olan kapasite 2019 yılı sonunda 500 tona çıkar. Kapasiteyle beraber hedefler de büyür. 2020 yılına gelindiğinde yeni bir büyüme hamlesi daha gerçekleştirilerek plastik ambalaj sektörüne geçiş sağlanır.

YAMAN PLASTİK Üretim Tesisleri, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde toplamda 12000 m2’lik açık alan ve 6500 m2’lik kapalı alan üzerine konumlandırılmıştır. Kuruluşundan bu yana geri dönüştürülmüş kaliteli ham madde ve ürünü elde etmeyi prensip edinmiştir.

54 yıllık güçlü geçmişi ve deneyimini “yenilik anlayışı” ile birleştiren YAMAN PLASTİK, uyguladığı politikalar, profesyonel kadrosu ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile yeni ve büyük hedeflere doğru hızla ilerlemektedir.

DÜNYANIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ diyerek, yaptığı işin küresel boyuttaki önemine vurgu yapmakta ve sanayici kimliği ile Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapısı güçlü tesislerinden biri olarak ülke ekonomisi ve sektör hedeflerine hizmet etmekten onur duymaktadır.